Our Sustainable Vision

A DAIGE-nél kiemelten fontos számunkra a környezettudatosság, mind a gyártási folyamatok, mind az anyaghasználat terén.

Célunk, hogy munkánkkal nap mint nap a fenntartható divat irányába haladjunk. Ezért minden szezonban igyekszünk bővíteni a természetes és fenntartható anyagok palettáját a kollekcióinkban. Kedvenceink közé tartozik a bio pamut, a tencel, a ramie, a modál és a cupro, de szívesen alkalmazzuk a 100%-ban újrahasznosított poliészter is.

Termékeinket 100%-ban hazai gyártók készítik, ahol a megfelelő munkakörülmények és fizetség alapvető norma. Az általunk foglalkoztatott varrónők és kötöde a maga sokéves tapasztalatával, sok munkával és gonddal készít minden DAIGE darabot.

A legtöbb divatmárka 12-18 hónappal korábban tervezi és készíti el a kollekcióit, mint ahogy azok megjelennének, így azonban gyakorta felhalmozódnak és kárba vesznek a berendelt anyagok és az elkészített termékek. Mi a DAIGE-nél a fenntarthatóság szellemében úgy döntöttünk, hogy direct-to-customer márkaként működünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem tervezünk 12 hónappal a kollekció megjelenése előtt, hanem mini kollekciókat, úgynevezett dropokat készítjük az aktuális szezonra és igényekre reagálva. Ami pedig a készletet illeti, mindig csak annyit készítünk, amennyit a vásárlóink szeretnének, hogy elkerüljük a fölösleges textilfelhalmozást.

Ha a megszokottnál egy picit lassabban kapod meg a rendelt ruhádat, az azért van, mert akkor készítjük, csakis Neked!