RETRO ÉLETÉRZÉS ÚJRAGONDOLVA - MEGÉRKEZETT A GAZDÁLKODJ OKOSAN PRINT

A DAIGE-nél imádunk a retroból inspirálódva friss és mai hangulatokat kreálni, kulturális referenciákat újraértelmezni. Mivel az elmúlt egy évben több időt töltöttünk a négy fal között, mint valaha, beindult nálunk is az álmodozás a tökéletes otthonról. Innen jött az ötlet, hogy egy ikonikus magyar társasjátékhoz nyúljunk vissza a legújabb print tervezésénél. Biztosak vagyunk, hogy mindenki ismeri, aki 2000 előtt született!

1966-ban készült Gazdálkodj okosan társasjáték természetesen megkérdőjelezhető ideológiai szempontból, és abban sem vagyunk biztosak, hogy megtanította a rajta felnövő generációt a helyes “gazdálkodásra”. Számunkra azonban egy vidám családi társaseste nosztalgikus hangulatát eleveníti meg, amikor annak reményében dobtál és lépegettél a bábuddal, hogy végül te szerezd meg és rendezd be elsőként a saját lakásod.

Az eredeti játék enteriőrjét a jogtulajdonos Minerva Kiadó hozzájárulásával korszerűsítettük és a márka hangulatára alakítottuk. Az élénk színeket pasztellekkel tompítottuk, a pingpongasztalt jógaszőnyegre, a régi elektronikai eszközöket pedig újakra cseréltük. Az olyan kultikus berendezési tárgyakat viszont, mint például a hajlított csővázas szék, vagy moduláris tárolószekrény, ma is ugyanolyan szívesen látnánk a nappalinkba!

FUN FACT: a kedvenc GRAVITY printünk is megjelenik festmény formájában. Te kiszúrtad?

Az otthon korszakoktól független értékéről, múltról és jövőről való ábrándozásról szól az új mintánk. Többek között arról is elgondolkodtat, hogy a legtöbb fiatal számára ma is milyen nehezen elérhető cél a saját ingatlan megszerzése és berendezése.