Minden helyzetre van egy pólónk!

Juli írt különböző helyzeteket, én pedig mit sem sejtve róluk, kiválasztottam pólókat. Hat különböző felső és alkalom talált egymásra olyan természetességgel, amire egyáltalán nem számítottam. És bár pólókból még ezeken felül is bőven akad választék a DAIGE-nél, szituációból szerintem lefedtük az év fennmaradó részét. Íme az én szettötletem mindezekhez!

1. Szituáció

Új év új kihívások?! Év végére még becsúszott egy nagyon ígéretes online állásinterjú. A találkozón lazának, de profinak szeretnél mutatkozni - pont amilyen a hozzáállásod a munkához!

Itt a ‘Patience’ azaz türelem fantázianevű pólóval mentem, ami szerintem telitalálat. A kézzel rajzol mintáját ez az üzenet inspirálta: “Water your feeds under the Sky and wait for them to grow”. Kiváló mottó és a karrierhez való hozzáállásomat is jellemzi. Egyébként pedig nekem, mint stylistnak a türelem konkrét munkák során is létfontosságú: minden alkalommal sok új emberrel dolgozom együtt, így a kommunikáció könnyen elcsúszhat. (A kígyós pólón is gondolkodtam, mint ironikus, ügyfél szelídítő szimbólum, de szerencsére azt később sokkal jobban fel tudtam használni.) A póló + blézer kombi egyébként mindig azt mondja, hogy laza és profi, de ezen túl még azt is meg akartam mutatni, hogy kedvelem a vintage darabokat, illetve, hogy milyen harmonikusan tud mutatni a különböző stílusú darabok rózsaszín tónusokban tartása. Alulra kényelmes business nadrágot vettem, hátha fel kell pattannom egy váratlan kérés miatt az interjú során.

2. szituáció

A barátoddal tematikus filmmaratont szerveztek otthonra, hogy kicsit feldobjátok a karantént. Mi lenne a tematika és hogyan öltöznél fel hozzá?

A Dallas póló adta az ihletet ehhez a ‘80-as éveket idéző szetthez, amiben szuperül lehetne régi sorozat maratont tartani. Idén a kötött nadrágok szégyentelenül nagyot mennek a szettjeimben, de 2020-ban az hiszem ez a legkisebb baj. A különböző zöldes minták vidámak és játékosak, a leggings meg kellőképpen rugalmas ahhoz, hogy egy tál pattogatott kukorica is elférjen benne.

3. szituáció

A barátnőiddel idén egymástól távol szilvesztereztek, ezért előhozzátok az ünneplést és egy online koktélparty-t tartotok. Órákat fogsz a laptop előtt ülni, úgyhogy fontos, hogy kényelmes legyen a szett, de a csillogás sem maradhat el!

A Cloud pólóról rögtön az jutott eszembe, hogy relaxálás, és kétségtelenül ez a leglazítósabb program mind közül. A csillogást talán kissé meglepő módon a nadrágon hoztam be, mert nem tipikus zoom meeting lesz ez egy asztalnál ülve, szigorúan mell alatt vágva… Remélem, hogy hosszú lesz a beszélgetés és sűrűn pozíciót váltok közben: koktélt keverek, táncolok, kanapén heverek (nem feltétlen ebben a sorrendben). Ehhez pedig már csak puha kardigán és bájos-lányos gyöngy kiegészítők kellettek.

4. szituáció

Karácsony első napja a családdal. Ehhez az alkalomhoz igazán illik kiöltözni, csak hogy egész nap a kicsiket kell szórakoztatnod, könnyen lehet, hogy még birkózásra is sor kerül!

Tetszett az ötlet, hogy a tipikusan karácsonyi fenyőzöldhöz és díszes piroshoz rózsaszín pólót vegyek, lazítva ezzel ünnepiességükön. A Protection póló kézmozdulata elég varázslatos, úgy gondoltam, hogy a tipikus karácsonyi összeveszésektől, vagy akár a covidtól is megvédhet. (Viccelek - én a nagy a karácsonyi összeborulás előtt mindenképpen teszteltetem magam!) A birkózáshoz mondjuk azért a karate köntöst levenném, de a pihe fülbevalók maradhatnak!

5. szituáció

Képzeld el, hogy nincs jegygyűrű az ujjadon, sőt, hónapok óta Tinderen próbálod megtalálni az igazit, és most készülsz az első reményteli randira: egy romantikus délutáni sétára a Ligetben. A maszkot nehogy elfelejtsd!

Ehhez az alkalomhoz tökéletes az Orbits póló, egyrészt azért, mert jó előre jelezhetném vele, hogy hiszek az asztrológiában, amit hallván biztosan elszalad a fiú, így legalább nem raboljuk egymás idejét. Na de viccet félretéve: izgalmas elsőrandis beszédtéma lehet az univerzum, legyen az könnyed, a kedvenc sci-fijeinken keresztül vagy épp mélyebb, egzisztenciális kérdésekbe kotyogó. A póló mellé szerettem volna valami csini darabot is, így jött a szűk kötött szoknya ötlete, de mivel sétáról van szó, csakis edzőcipővel és pufidzsekivel keretezve. A plusz színek és kiegészítők hozzáadása pedig annyira én vagyok, hogy nem bírtam kihagyni az ismerkedős szituból. (Utólag rájöttem, hogy a szett el is árulja, hogy nem nekem van kutyám, hanem a fikciós Tinderemnek, fehér szoknya + kutya, well done, Zsófi)

6. szituáció

Szeretnél kirakni egy kellően cinikus évértékelő Insta posztot, amit egy kellően cool outfittel illusztrálnál. Mutasd a szettet, amivel össze tudnád foglalni ezt az évet!

Ez volt minden kétséget kizáróan a kedvenc szettem, egy egész könyvet tudnék írni az indokokról, de próbálom röviden összedfoglalni: szar évünk volt. Bocsánat, de tényleg az volt, viszont ez nem jelenti azt, hogy a szettnek is annak kell lennie, sőt pont az ellenkezője, legalább ennek lehessen örülni! Szóval, az év alattomosságát szerettem volna először is a pólóval kifejezni, így esett a választásom a ‘Snake’ pólóra. Aminek a mintája remekül kifejezi annak iróniáját, hogy 2020 volt az első év aminek az elején valaha olyat mondtam, hogy az az érzésem, hogy ez egy jó év lesz. Nyugi, többet nem csinálok ilyet! Szóval a kígyó/covid-harapásos évhez kiváló ötletnek tartottam az év sláger nadrágját, a kicsit fancy melegítőalsót társítani. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ebben a pillanatban is négy különböző webshop tíz kötött tréningnadrágja várja a virtuális kosaraimban, hogy a vásárlás gombja nyomjak. Szóval mélyről indultam, de! Az idei év ritka, személyes és kellemes stílusmeglepetése volt, hogy a zakók igazából kényelmesek és a boyfriend fazonokat még otthon is van kedvem hordani. Ha pedig ez adott, akkor már csak arra a reménysugaramra kellett reflektálnom, hogy végre elkezdek lovagolni járni, hence csizma. Végül a 2020-at kifejező kitűző-válogatással, illetve pár kép erejéig két marék maszkkal díszítettem a csodás összképet!